joi, 19 martie 2009

Cum să alegi cea mai avantajoasă ofertă de internet wireless

Operatorii de telefonie mobilă prezenţi pe piaţa românească se întrec în oferte de internet wireless. Şi asta pentru că tot mai mulţi români vor independenţă când vine vorba de internet, astfel că pe lângă laptop în bagaj îşi face loc şi modemul pentru conectare.

Elementele care fac diferenţa sunt acoperirea, viteza de bandă oferită de provider şi evident, costurile cât mai mici pentru un transfer de date cât mai mare. Dintre cei patru mari furnizori de telefonie mobilă (al cincilea ar putea fi RDS&RCS), doar trei pot concura pe această linie, pentru că grecii de la Cosmote încă nu au obţinut licenţa necesară.

Ofertele sunt multe, iar acolo unde nu se apelează la modem, conectarea la internet se poate face prin telefon. Şi dacă la acestea adăugăm abonamentele, unele promoţionale, combinaţia poate fi chiar reuşită.

Oferta „portocalie“ face noaptea albă

Orange are o listă întreagă de abonamente care permit acces nelimitat la internet. Spre exemplu, Internet Night & Weekend oferă acces nelimitat de luni până vineri între orele 20:00-08:00 şi sâmbătă si duminică toată ziua.

Preţul este doar 10 euro/lună. În afara acestui orar traficul este tarifat cu 0,08 euro/MB. La capitolul modem, cel mai recomandat este USB Option ICON III HSUPA. Acesta oferă acces la internet de mare viteză (până la 7.2 Mbps download/până la 1.46 Mbps upload ).

Este compatibil cu toate modelele de computer
care au slot USB oferind conectare mobilă la e-mail şi SMS. Acoperirea Orange pe acest domeniu este de 278 de localităţi din întreaga ţară.

Oferte pentru toate buzunarele la Vodafone

Şi oferta Vodafone România cuprinde mai multe planuri tarifare, adaptate, aşa cum spun reprezentanţii companiei în funcţie de nevoile utilizatorilor. Aceştia au posibilitatea să aleagă un abonament lunar care include o anumită cantitate de trafic.

Mobile Internet&Office 8 GB este cel mai mare abonament, acesta costând 35,7 euro lunar. La acest tip de abonament încheiat pe o perioadă de 2 ani, cardul Vodafone Mobile Connect şi Vodafone Smart Modem sunt oferite gratuit.

Vodafone Smart Modem 3G broadband furnizează acces la internet pentru utilizatorii individuali de PC
sau de laptop
, la o viteză de până la 1.4 Mbps, de 4 ori mai mare decât cea oferită de 3G. Modemul încorporează deja tehnologia care va permite viteze de până la 3.6 Mbps, pentru nivelul următor de dezvoltare a tehnologiei 3G broadband. În prezent, clienţii Vodafone pot utiliza serviciile Vodafone 3G broadband în 232 de localităţi din ţară.

Zapp, bine pregătit, dar cu viteze mici

Cam aceeaşi poveste şi la Zapp. Abonamentele cu tarifare la volum sunt de 4 tipuri, permiţând un trafic între 100MB până la 1 GB, şi costă între 10-35 dolari pe lună. Traficul adiţional pentru oricare din aceste abonamente este de doar 0,25 USD/MB. Zapp Online Express este serviciul wireless broadband, bazat pe tehnologia CDMA 2000 1xEV-DO (Evolution Data Optimized) şi este disponibil în toate cele 40 de municipii reşedinţă de judeţ şi în alte 24 de oraşe din ţară.

Pentru a oferi clienţilor o mobilitate totală, odată cu ieşirea din zona de acoperire broadband EV-DO, se trece automat în tehnologia CDMA2000 1x, care permite transferul de date cu viteze de până la 153,6 kbps, asigurând astfel utilizatorului disponibilitatea serviciului Zapp Online Express la nivel naţional.

Cu un modem Z020 utilizatorul beneficiază de acces mobil
de mare viteză, până la 2,4 Mbps şi un transfer de date securizat datorat standardului CDMA. La Cosmote nu prea este mult de spus pe acest domeniu dintr-un singur motiv: compania încă nu are licenţa pentru serviciile 3G aşa că singurul mod prin care se pot conecta la net clienţii Cosmote este prin telefon .

INFO PLUS


35 euro pe lună este unul dintre cele mai scumpe abonamente pentru internet wireless la operatorii de telefonie mobilă din România

Niciun comentariu: