Comisia Europeană (CE) a iniţiat, miercuri, procedura de deficit bugetar excesiv pentru şase state membre ale Uniunii Europene, după ce a luat în considerare şi circumstanţele excepţionale dictate de criza economică, iar cazul României nu a fost încă analizat de executivul blocului comunitar.
CE a lansat procedura de deficit excesiv împotriva Franţei, Greciei, Spaniei, Irlandei, Letoniei şi Maltei, care au depăşit limita de 3% din Produsul Intern Brut (PIB) a deficitului bugetar, prevăzută în Pactul de Creştere şi Stabilitate al Uniunii Europene.
"Comisia a adoptat, astăzi (miercuri - n.r.), rapoartele de deficit excesiv în cazul statelor membre care au depăşit valoarea de referinţă de 3% în 2008. Au fost luate în considerare şi circumstanţele excepţionale adecvate. În toate celelalte cazuri, Comisia va folosi toată flexibilitatea conţinută de Pactul de Creştere şi Stabilitate revizuit când va analiza procedura de deficit excesiv, în următoarele săptămâni", a declarat, într-un comunicat al CE, comisarul european pentru economie şi politică monetară, Joaquin Almunia.
Executivul Uniunii Europene a mai analizat rapoartele asupra evoluţiei Programelor de Stabilitate şi Convergenţă pentru alte 11 ţări, printre care însă nu se numără şi România şi care nu sunt vizate în prezent pentru declanşarea procedurii de deficit excesiv, se arată într-un alt comunicat transmis de CE.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu